Kultúra

2015.08.22. 16:26

Ismét statisztákat várnak a Szeretföld forgatására

Márkó, Bánd - A végéhez közeledik a közösségi összefogással készülő, Szeretföld című film augusztusi forgatása. Az alkotók az utolsó héten három napon is várják statiszták jelentkezését.

veol.hu

A film alkotói kérik azokat, akik kedvet éreznek a szerepléshez, hogy támogassák a helyi kezdeményezést, és csatlakozzanak a forgatáshoz.

Először hétfőn (augusztus 24.), a bándi Essegvárnál forgatott jeleneteknél lesz szükség a jelentkezőkre. A 11 órától este 20 óráig tartó forgatáshoz bármikor lehet csatlakozni. A jelenet szerint a falu népe egy templomot épít, Kőrösi Csaba "építőmester", azaz a Veszprémi Petőfi Színház művésze "irányításával". A jelentkező statiszták lehetőleg építkezéshez alkalmas, inkább sötét (azaz kerülendő a fehér és rikító színek), viseletes ruhában érkezzenek, amely népies és modern is lehet, kalapot, kendőt, egyéb fejfedőt is viselhetnek. Statisztának bárki jelentkezhet, de a jelenetek jellegzetessége miatt főként nőkre, asszonyokra és gyerekekre lesz szükség.

Másnap, kedd délelőtt, 8 órától 16 óráig ismét a bándi Essegvárnál forgat a Szeretföld stábja, ahova bármilyen korú és nemű statisztát örömmel fogadnak. Este pedig a márkói templomnál, 19 és 21 óra között várják a szerepelni vágyókat.

Szerdán 13 órától 21 óráig folytatódik a forgatás, a bándi Essegvárnál.

A szervezők a felvétel idejére vízellátást, és az egész napos forgatáson résztvevőknek egyszeri étkezést biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!