Kultúra

2016.12.13. 20:55

Hol a jó munkaerő? - Az időjárás ellenére kedvező szezont zártak

Alsóörs - Hetedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat és a Vállalkozásfejlesztési és Hagyományőrző Közalapítvány azt a vállalkozói estet, melynek az Eötvös Károly Művelődési Ház adott otthont.

Szendi Péter

Mintegy hatvan vállalkozó jött el a hagyományos rendezvényre. Hebling Zsolt polgármester az önkormányzat nevében köszönetet mondott a helyi vállalkozóknak egész éves munkájukért. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az ország kedvező gazdasági adatairól számolt be. Elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások nagyobb százalékban fejlődtek, mint a multinacionális cégek.

Detre Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Veszprém Megyei Kirendeltségének a vezetője említést tett arról, hogy hamarosan átalakítják az MVH-t, egyben felajánlotta a mezőgazdaságban és borászatban dolgozó személyeknek a segítségét. Nagy Gábor, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonfüredi Járási Hivatal foglalkoztatási osztály osztályvezetője ismertetett olyan lehetőségeket a vállalkozóknak, miképpen találhatnak munkaerőt.

Beszámolójában elmondta, hogy rendkívül alacsony a munkanélküliség országos és járási szinten is. Zakar Zelinda TDM- menedzser, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület mun-katársa örömmel újságolta, hogy a térségben az idegenforgalmi szezon jó volt, annak ellenére, hogy az időjárás nem mindig volt kedvező. Alsóörs vonatkozásában a vendégéjszakák száma tíz százalékkal emelkedett.

A beszédek után Koloszár Csilla pánsípművész adventi hangulatú műsorát hallgathatták meg a vendégek. Ferenczy Gábor alpolgármester pohárköszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt időszakban közel 70 millió forintot osztottak ki kamatmentes kölcsön formájában, ezzel is hozzájárulva a helyi vállalkozók sikeréhez.

A találkozó végén baráti beszélgetésre és állófogadásra került sor, ahol a helyi borászok hozták a finom boraikat, az óvoda pedig ízletes hidegtálakat készített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!