Kultúra

2015.05.26. 17:07

Arany minősítést kapott a Szilágyi Táncegyüttes

Veszprém – Két év végi gálaműsort tartott idén a Szilágyi Táncegyüttes és a Veszprémi Ifjúsági Néptáncegyüttes a Hangvillában.

Balla Emőke

A Dunántúltól Erdélyig bejárták a vidéket táncaikkal a fellépők. A közönség láthatott többek között bakonyi, sárközi, somogyi, dél-alföldi, bodrogközi, mezőségi, moldvai, küküllőmenti és csallóközi táncokat. Pénteken a Szilágyi Táncegyüttes felsős csoportjai, a Veszprémi Ifjúsági Néptáncegyüttes, valamint a Báthory Banda léptek színpadra, kedd este a Szilágyi Táncegyüttes valamennyi csoportja – alsó és felső tagozatosok –, valamint a Veszprémi Ifjúsági Néptáncegyüttes mutatta be műsorát a hozzátartozók, érdeklődők előtt.

További képekért kattintson IDE
Fotó: Penovác Károly

Idén már tíz éve, hogy a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskolát művészetoktatási intézményként is ismerik. A Szilágyi táncegyüttes 1972-ben alakult. 2005. augusztus 31-ig a Szilágyi iskola keretein belül, szakköri formában működött, szeptember 1-től alapfokú művészetoktatási intézményként folytatja tevékenységét. Az iskola a városi és megyei szinten rendezett versenyeken mindig az élen végez, az együttes rendszeresen eredményesen szerepel a különböző megyei és országos fesztiválokon. Idén a harmadik osztályosok néptánccsoportja szerzett arany minősítést regionális megmérettetésen; Delelő című koreográfiájukat a Hangvillában tartott kedd esti gálaműsorban is előadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!