Kultúra

2017.07.13. 13:40

A mikrofont ismét felváltotta az ecset - Rosta Mariann kiállítása Csopakon

CSOPAK - Rosta Mariann élete a több évtizedes rádiós-tévés múlt után új irányt vett, mert a mikrofont felváltotta ismét az ecset. Nemrégiben a település galériájában gyönyörködhettek festményeiben az érdeklődők.

Szendi Péter

Ifjúkorában nyolc éven át festeni tanult, így művészeti pályára jelentkezett, de elkésett a papír, és hogy ne veszítsen évet, mérnöknek felvételizett.

- Bele is szerettem a forgalomirányításba, majd útinformosként kezdve idővel kitaláltam a Fővinformot, melyet mindvégig vezettem, miközben sok ezer közlekedési hírt adtam - tájékoztatta lapunkat.

Bal oldalt Rosta Mariann festész, mellette Cserháti Ágnes, a Magyar Festészet Napja Alapítvány szóvivője, televíziós műsorvezető, aki a kiállítást megnyitotta   Fotó: Lanszi

Három éve ismét elhatározta, hogy "fest'ész" lesz, e szót ő találta ki az építő-művész=építész mintájára. Nemrég a Budai Képzőművész Egyesület versenyén a második díjat hozta el a Gül Baba utca című festménye.

Út- és építész-mérnökként mindig visszatér az utca, az út, mint irány, ugyanakkor nem szakadott el a víztől sem, valamint a redukált színvilágtól, az elnyújtott formától, a faalaptól, a csend szeretetétől.

Mestere, Filp Csaba Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének docense, állandó alkotásra serkenti. A kiállítást Cserháti Ágnes, a Magyar Festészet Napja Alapítvány szóvivője, televíziós műsorvezető nyitotta meg. A tárlat megtekinthető július 19-ig, keddtől - vasárnapig 12 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!