Kultúra

2016.12.13. 15:57

„A gyerekmosoly mindig erőt ad” – Ismét jótékonykodtak a mozisok

Pápa - Szebbé tették a karácsonyt megelőző várakozást mintegy 150 fiatal számára a pápai mozi dolgozói, akik filmvetítéssel, illetve pattogatott kukoricával és üdítővel kedveskedtek a hátrányos helyzetű diákoknak.

Polgár Bettina

Dékány Ágnes, a nemes célt szolgáló kezdeményezés kiötlője és egyben szervezője kifejtette, a rendezvényt tavaly indították útjára hagyományteremtő szándékkal. Idén is elsősorban hátrányos helyzetű fiatalokat, hat és tizennégy év közötti diákokat invitáltak egy jó hangulatú mozizásra.

– Megkerestük az összes pápai általános iskolát, illetve azt a két helyi középiskolát, ahol kisgimnáziumi osztály is indult, hiszen ezekből az intézményekből ugyancsak tudnak tizennégy éves korig kisgyermekeket küldeni. A meghívott kilenc létesítményből végül hét iskola vett részt a programon, összesen közel 150 gyermekkel – ismertette a szervező.

– Nagyon kedves visszaigazoló e-maileket kaptunk a meghívott intézményektől, ezért úgy gondolom, szívesen fogadták az iskolák a megkeresésünket. A jótékonysági vetítés célja, hogy a mozizás élményét kiterjeszthessük olyan gyermekekre is, akinek ez egyébként nem adatik meg, mert az anyagi helyzetük nem teszi lehetővé. Éppen ezért a meghívókban is hangsúlyoztuk, kifejezetten hátrányos helyzetű gyermekeket várunk, akiknek új élményt adhatunk azzal, hogy levetítünk nekik egy új, szórakoztató mesét – fogalmazott Dékány Ágnes.

Micsik Zoltán, a pápai filmszínház vezetője kiemelte, meggyőződésük, hogy a mozinak a szórakoztatás mellett fontos feladta a példamutatás. Mint mondta, bízik benne, hogy a jótékony kezdeményezésük mások számára is példával szolgál, és a résztvevő gyermekeknek kellemes élményt nyújthattak karácsony előtt.

A fiatalok egy új animációs filmet tekinthettek meg, mely az idei évben kiemelkedő sikert aratott, emellett pedig a mozi dolgozói a filmnézés elmaradhatatlan kellékeivel, pattogatott kukoricával és üdítővel is megajándékozták a lelkes kisgyermekeket. A meglepetések sora azonban ezzel még nem ért véget, további élménnyel szolgált a diákoknak, hogy az eseményre az 501-es légió Magyarországi Helyőrségének Star Wars-jelmezes tagjai is ellátogattak, akikkel a résztvevők beszélgethettek, fotózkodhattak, illetve kardozhattak is.

A jedi, azaz Füredi Helga, és Darth Revan, vagyis Nagy Lehel elmondták, minden ilyen jellegű rendezvényen nagyon szívesen vesznek részt, így nem is volt kérdés, hogy jönnek-e a jótékonysági vetítésre. – Sokaknak már gyakorlatilag mindennapos dolognak számít a mozizás, ennek tükrében különösen érdekes volt látni, milyen, amikor valakik ezt először élik át. Óriási érzés ez azoknak, akik átérzik az ilyen élmények fontosságát – magyarázta Füredi Helga. Nagy Lehel hozzátette: a gyermekmosoly mindig erőt ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!