Kultúra

2016.07.29. 19:09

A főszerepben Erős Antónia

Kapolcs - A Művészetek völgye idén is összeköti a legkülönfélébb stílusokat és műfajokat.

Marton Attila

A Momentán Társulat csütörtöki előadásában Erős Antónia híradós és a média világa kapták a főszerepet. A társulat játéka az improvizáción alapul, az est menetét a közönség ötletei és szavazatai határozták meg, például azt is, milyen tematikájú rádióállomásokról jelentkezzenek be a színészek, így tudhattuk meg, milyen műsorok szólnának a pék- és langallórádióból vagy éppen a körömrágó-rádióból.

A humoros felütés után Erős Antóniát hívták színpadra, aki arról beszélt, nem csupán a felolvasás a feladata, hanem a hírek szerkesztése is. A napi történéseket esténként húsz másodpercben kell összefoglalnia úgy, hogy mindenki számára érthető legyen, hangsúlyozta. A híradós ezután a társulat előadásának szereplője lett: előbb híreket kellett felolvasnia, amelyre a társulat tagjai improvizáltak a helyszínekről bejelentkező riporterként, majd a várpalotai útépítés miatti sebességkorlátozásról kellett interjút készítenie az illetékessel.

Erős Antónia és Kiskovács Attila játszották a híradóst a rögtönzött előadásban Fotó: Marton Attila

A Művészetek völgyében a színház mellett természetesen a többi művészeti ág is jelen van, sőt, szépen megférnek egymás mellett a legkülönbözőbb zenei műfajok a népzene az elektronikáig, az alternatív rocktól a jazzig és a komolyzenéig. Az udvarokban könnyen spontán koncertekbe futhatunk, ahol a látogatókból véletlenszerűen verbuválódó együttesek játszanak, miközben a nézelődők a kézművesek portékái között válogatnak.

A csütörtöki napot az Erik Sumo Band koncertje zárta, a ritkán koncertező banda Harcsa Veronika meghívására érkezett Kapolcsra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!