Kultúra

2017.05.16. 16:30

A Flash Dance Tánccsoport látványos gálaestet tartott

VÁRPALOTA Három korcsoportban közel 40 gyermek jár rendszeresen a Flash Dance Tánccsoport foglalkozásaira. Tehetségükről és felkészültségükről egy gálaesten adtak számot a napokban a művelődési központban.

Szabó Péter Dániel

- Öt éve, 2012 márciusában alakult meg tánccsoportunk, s mára csaknem 40 táncossal dolgozunk együtt. Három korcsoportban foglalkozunk gyerekekkel, hetente négyszer tartunk edzéseket a Várpalotai Ifjúsági Házban. Számtalan versenyen, rendezvényen és gálán vettünk részt sikerrel az elmúlt években - tudtuk meg Kincses Vivientől.

A Flash Dance Tánccsoport vezetője elmondta, a fiatalok show-, látvány- és musicalstílusban tanulnak táncolni, akrobatikus elemekkel kiegészítve. Nem is eredménytelenül.

Minden korcsoport bemutatkozott a Flash Dance gáláján Fotó: Szabó Péter Dániel

- Tavaly részt vettünk a Dance Star országos bajnokságán, ahol a gyerekek sikeres szereplése a horvátországi világbajnokságra is kvalifikációt jelentett. Ott is szép eredményt értünk el, hiszen a Flash Dance gyermekcsoportja musicalkategóriában az első helyen zárta a viadalt. Ezen kívül minden évben részt veszünk a budapesti Ritmuscsapatok Országos Táncversenye sorozaton. Az április 2-i versenyről négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel, valamint egy negyedik helyezéssel tértünk haza - sorolta büszkén kérdésünkre az eredményeket Kincses Vivien.

Ami a Jó Szerencsét Művelődési Központban minap tartott gálaműsort illeti, a Flash Dance tehetséges növendékein kívül színpadra léptek még a FootNotes Dance Company, a Vision Hip-Hop Dance és a Magic Dance (Öskü) tánccsoportok, valamint a várpalotai Szivárvány Tagóvoda nyuszicsoportja és a Kanga Training lelkes csapata is. Mellettük énekes darabbal állt a közönség elé Makula Mónika és Kalmár Dániel. A Flash Dance vezetője megjegyezte, a gálán befolyt összeget a versenyeken való részvételre fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!