Kultúra

2017.07.18. 19:10

A Balaton partja jó helyszín a felhőtlen szórakozáshoz - Nyári Pannon Várszínház előadások

ALSÓÖRS A nyár előadásairól tartott sajtótájékoztatót a strandon az önkormányzat és a Pannon Várszínház. A hét éve tartó együttműködés idén három helyszínen hoz létre öt gyermekszínházi és két felnőttelőadást.

Sági Ági

A három helyszín közül kettő a strandon lesz. A Mesevarázs című zenés játszadozást még négy alkalommal, július 21-én és 29-én, valamint augusztus 13-án és 20-án láthatják majd délelőtt 11 órától a strand hátsó területén, a feltöltött résznél a családok. Tartanak két felnőtteknek szóló előadást is, a Mágnás Miska operett most pénteken 21 órától a strand közepén, a vízparton felállított színpadon lesz látható.

- Ezt a darabot még csak egyszer láthatta a közönség, az ajkai strandon volt a premier. Ez egy vidám, már-már groteszk mű, amit az új hangszerelés közelebb hoz a mai korhoz - mondta el Vándorfi László igazgató. A másik előadás A Pál utcai fiúk lesz, amit július 29-én 21 órától láthatnak majd az érdeklődők az amfiteátrumban.

Sajtótájékoztató a strandon, balról Vándorfi László, Hebling Zsolt és M. Simon Anikó, a Pannon Várszínház marketingvezetője
Fotó: Sági Ági

- Ez az utolsó alkalom, hogy ezt a helyszínt ebben a formában lehet látni. Egy nyertes pályázat révén ezt az Alsóörstől északra eső régi kőbánya területét ősztől fel-újítjuk. Ez a varázserdő projekt jelenleg a tervezésnél tart - árulta el Hebling Zsolt polgármester.

A megzenésített darabot a Vígszínház után második alkalommal itt láthatja majd a közönség. A szabadtéri színházi előadások megvalósítása sok munkával jár.

- Mi is nagyon várjuk az amfiteátrum felújítását. Ez egy varázslatos, erdővel ölelt helyszín, ahol különleges hangulatú előadásokat lehet tartani - tette hozzá Vándorfi László. Az előadásokra érdemes előre készülni, mert évek óta telt házzal mennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!