Kultúra

2015.01.14. 19:30

A Kék madár A dzsungel könyvét mutatta be

Veszprém–Gyulafirátót – A dzsungel könyvét mutatta be a gyulafirátóti Kék madár diákszínjátszó egyesület.

Marton Attila

Fennállása óta ez a leghosszabb és a legtöbb szereplővel előadott produkciója az egyesületnek, összesen harminchatan lépnek színpadra, mondta az egyik rendező, Segesdi Karolina. Hozzáfűzte, büszke rá, hogy az összes dalt a gyerekek éneklik, és a legkisebbek, akik most szerepeltek először, szintén remekül helytálltak. Idén a gyerekek maguk választhattak a szereposztásból. A nagy színházakban két és fél órás darabot a gyerekeknek nyolcvanpercesre rövidítették. A jelmezeket Segesdi Karolina készítette, a fény- és hangtechnikáért az előadás másik rendezője, Juhász Attila felelt.

A gyerekek maguk választhattak az előadás szereposztásából. Fotó: Puskás János

A színjátszók karácsonyra készülnek el az aktuális előadással, és a premier után több helyen is fellépnek. A dzsungel könyvét bemutatták a gyulafirátóti művelődési házban és az iskolában is, valamint tervezik, hogy a környező falvakban, így Eplényben, Sólyban és Hajmáskéren is előadják. Az egyesület meghívást kapott Győrbe, valamint egy veresegyházi bemutató megszervezése is elkezdődött, tette hozzá Segesdi Karolina.

A Kék madár diákszínjátszó csapatot öt éve alapították, ezalatt A kis gyufaárus lány, A kék madár, a Legyetek jók, ha tudtok és A muzsika hangja című darabot mutatták be, összesen több mint harmincszor léptek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!