Kultúra

2014.06.18. 17:30

Anja Luithle kiállítása a Csikászban

Veszprém - Piros körömcipők, táncoló szoknyák, reszkető kávéscsészék. Egy életmód jellegzetes tartozékai kicsit megbolondítva , iróniával, illetve metafizikával megspékelve.

Bartuc Gabriella

Anja Luithle német képzőművésznő munkáiban a hétköznapi tárgyak egyedivé, különlegessé válnak a megmunkálás, a konceptuális energiák hatására. Dr. Alexander Tolnay a veszprémi Csikász Galériában pénteken nyíló kiállítás kurátora a Naplónak elmondta, a kiállítóteret kiterjesztették a tűztoronyra is, ahova a művésznő alkotásaiból kihelyeztek egy, a korláton áthajoló női ruhát, de akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy fej nélküli női testet.

Anja Luithle képzőművész és alkotása, a korláton áthajoló ruha (Fotó: Áfrány Gábor)


Ahogyan ez a magasban lobogó női ruha, úgy a lenti öt teremben látható többi, mintegy 40 műtárgy, a közönség aktív részvételét, interaktivitását igényli. A látszólag statikus tárgyak, szobrok a nézők mozgása, fantáziavilága által válnak igazán teljessé. A kiállítás, amelyhez a Kiscelli Múzeum tárlata is csatlakozik, pénteken este hat órakor nyílik meg a veszprémi Csikász Galériában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!