Kultúra

2014.02.11. 09:10

Óz, a nagy varázsló a Kabócában

Veszprém - Egy régi klasszikussal rukkolt elő a veszprémi Kabóca Bábszínház 2014. január 19-én délelőtt a kicsik legnagyobb örömére.

Szálka Sarolta

L.F. Baum meséjét, mi felnőttek, biztosan mindannyian ismerjük, sokaknak talán a híres musical ugrik be, melyben Judy Garland játszotta a főszerepet. Most a Kabóca nagyszínpadán elevenedik meg a történet Székely Andrea rendezésében.



Fotó: Kabóca Bábszínház

Dorothy magyar változatát, Dorkát, és kiskutyáját, Totót hatalmas forgószél ragadja magával és egy szokatlan, furcsa világba repíti el őket. Hamar megtudják, hogy csak Óz tud rajtuk segíteni, aki viszont Smaragdvárosban él, ahova hosszú, kalandos út vezet. És speciel sárga téglából van kirakva. De még ez sem lehet holtbiztos, mert az utat hol eltünteti, hol hatalmas sötét erdővel és mohával fedi el a gonosz Kelet-Nyugati boszorkány, aki most történetesen egy elégedetlen, nyűgös, göcsörtös fa képvisel nagyon látványosan és kifejezően. A csapat bővül a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal, akik szeretnének megváltozni: okosak, szívvel létezők és bátrak lenni. Szép bábokkal előadott kedves fejlődéstörténet ez sok-sok fülbemászó dallammal, melynek nem áruljuk el a végét, mivel számos kisember viszont még nem ismeri. Schwajda György adaptációját Sőregi Melinda alkalmazta bábszínpadra, a bábokat a Jászai-díjas Orosz Klaudia tervezte. Zeneszerző: Nyitrai László. A szerepekben Baranyai Anita, Erdei Gergő, Fige Tamás, Lovászi Edina és Mákszem Lenke látható. A darabot öt éves kortól ajánlják az alkotók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!