Kultúra

2014.01.20. 14:15

Száz esztendő játékai

Veszprém - A huszadik századot átfogó, mintegy 300 játékot bemutató kiállítás nyílik Játékvilágok címmel szerdán 17 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Marton Attila

A tárlat az 1900-as évek első felének paraszti és polgári játékai mellett a szocializmus korának játékszereiről is áttekintést ad, valamint megjelennek napjaink játékai is. A kiállítás rendezőelve azonban nem kronológiai: tíz téma - például játékterek, óvodai játékok, csapatjátékok - mentén tárja a látogatók elé a tárgyakat, mondta érdeklődésünkre Schleicher Vera néprajzos muzeológus, a kiállítás egyik kurátora. A szakember hozzátette, a tárlat anyagát a múzeum saját tárgyai mellett a tavaly novemberben a megyében élőkhöz intézett felhívásra érkezett játékok adják, emellett archív fotókon a játékszerek használat közben is megjelennek. Az augusztus közepéig nyitva tartó kiállítást kísérő múzeumpedagógiai programokon a bemutatott játékok közül többet ki is lehet majd próbálni.

Schleicher Vera és Mészáros Vera (Fotó: Penovác Károly)


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!