Kultúra

2013.03.04. 16:57

Kedvesem, ez fáj

Próbáljuk pozitívan nézni, én is igyekszem ezt tenni: az ország jövő évi büdzséjét nem fogja terhelni az eurovíziós dalfesztivál.

Balla Emőke

A győztes dal országa rendezheti a következő évi nemzetközi versenyt, ezen legalább most nem kell gondolkodnunk. A Dal szombati döntőjében a nyolc szám közül a zsűri - hasonló pontozással, mint a nemzetközi műsorban - négyet bízott a közönség kegyeire: Vastag Tamást, Kállay-Saunders Andrást, Radics Gigit és ByeAlexet. Bár többször elhangzott, hogy ByeAlexnek nagy rajongótábora van (óvodások farsangon Micimackó helyett őt választják, ahogyan óvodai jelüknek is), valószínűleg arra a zsűri sem számított, hogy a Kedvesem megnyeri a versenyt. Az ítészek Kállai-Saunders András és Radics Gigi, valamint dalaik, a My Baby és az Úgy fáj című dal mellett kampányoltak, a nézők azonban szembementek velük és teljesen másként döntöttek. Hozzáértők, szakmabelik vigaszként ilyenkor szokták azt mondani, a közönséget nem lehet leváltani.

ByeAlex egy figura. Egyéniség. Megosztó személyiség. Ezt tükrözik az internetes kommentek is. Egyrészről:  Szégyen. Egy sapkával, ostoba viselkedéssel, polgárpukkasztással és egy sztk-szemüveggel ezt lehet elérni?

Másrészről: Csodálatos a dal, nagyon tetszik. A nagyképű, lekezelő, a végtelenségig elfogult zsűri kiütéses pofont kapott a közönségtől.

ByeAlex kiütéssel győzött. Már csak az a kérdés: májusban Malmőben hogyan ütik ki őt és vele együtt Magyarországot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!