Kultúra

2013.02.06. 18:55

Szép fejlődést ígér a főigazgató

A múlt hét végén tartott szalagavató is jelezte, hogy új korszak kezdődött az egykori balatonfüredi Széchényi szakközépiskolában.

Győrffy Árpád

Igaz, a rendezvény csak egyetlen ponton tért el a korábbiaktól, Hardi Titusz bencés szerzetes, a pannonhalmi gimnázium főigazgatója megáldotta a diákok szalagjait, és elmondta, miről is szól, mit is mond ez a jel, amit most ruhájukra tűznek.

Bár még egy év sem telt el azóta, hogy az önkormányzattól a Pannonhalmi Bencés Apátság fenntartásába került az intézmény, megkérdeztük a főigazgatót, hogyan értékeli az eddigieket, terveznek-e valamilyen változásokat.

- Jó az indulás, tartalmas, szép időszak van mögöttünk, és nagyon ígéretes a várható folytatás is - foglalta össze röviden Hardi Titusz atya. Mint elmondta, az eddigi hónapok alatt nagyon jó volt az együttműködésük a várossal. Közösen gondolkodnak az iskola fejlesztéséről, közösen indulnak pályázatokon. A napokban írnak alá több olyan megállapodást is, amelyek eredménye a következő évekre születik meg.

 

 

 

A hétvégi füredi ünnepségen Nagy Virginia mellére tűzi fel a szalagot Lukács Judit osztályfőnök (Fotó: Orosz Péter)



- Eléggé elhasználtak az iskola épületei, sok felújításra van szükség. Már megújult a külső sportpálya, rövidesen a tornacsarnok is teljes felújításon esik át, aminek eredményeként még lelátó is kerül bele. Az iskola szellemi megújulása hosszabb folyamat. Az alapok nagyon jók, ezekre tudunk építeni. A mi feladatunk, hogy előhozzuk azt a kreativitást, ami egyébként megvan a pedagógusokban. A megfelelő szellemi tudáshoz egy színvonalas eszközparkot akarunk biztosítani, s ezzel az intézmény előtt szép fejlődés áll.

A főigazgató elmondta, hogy megmaradnak az eddigi képzési irányok, de mellettük a szakközépiskolai osztályokat a vendéglátós és a kereskedelmi szakma irányába bővítenék.

 

 



A Szent Benedek Gimnázium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézményében az idén öt végzős osztály található, amikben összesen 105 diák tanul, tudtuk meg Szigethi Csaba igazgatótól. Mint elmondta, két osztályban, de több szakon zajlik tisztán szakmunkásképzés. Az egyikben borászokat és hegesztőket képeznek, a másikban pedig parképítők tanulnak. Az első két szakra általános iskola után, a parképítőre érettségivel lehet jelentkezni. A több három osztály szakközépiskolai jelleggel működik. Kettő mezőgazdasági, egy pedig rendészeti szakkal.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!