Kultúra

2012.08.03. 17:34

Fekete hold éjszakája Kapolcson

Kapolcs - Csütörtök estére, éjszakára is sok érdekességet ígért a Művészetek völgye, de ahogyan tapasztaltuk, a választáson is nagyban múlik, hogy a néző végül mennyire lesz elégedett a programmal.

Győrffy Árpád

A Kaláka-versudvarban Novák János mutatta be zenésztársaival a Fekete hold éjszakája című műsorát Ady verseiből. Az előadót rengeteg színházi darab és film zeneszerzőjeként - Bors néni, Uramisten, Szamárköhögés - és rendezőjeként is ismerhetjük. Csellistaként több Cseh Tamás-lemez és -műsor közreműködője volt. Ilyen előzmények és régi kellemes élmények hatása alatt ültünk be a műsorra, de dalait hallva ezúttal úgy tűnt nekünk, hogy bennünk más Ady-kép él.

Így aztán utólag már azt gondolom, talán jobb lett volna a Hobo Klubot választani, és sokadszorra is meghallgatni Hobo József Attila-dalait, de erről így most lekéstünk. Az utcai forgataggal kárpótoltuk magunkat kicsit a teliholdas nyári estén.

A buszmegálló előtt ismét sokan megcsodálták Fazekas Judit tűztáncát. Az autodidakta tűzzsonglőr esténként két kötélen lógó égőjével táncolva, alkalmi zenészek kíséretében szórakoztatja az arra járókat. Megtudtuk tőle, hogy fényképezőgépre gyűjt esti fellépéseivel a Művészetek völgyében.

Az igazi kárpótlás csak ezután jött, amikor betértünk a Kobuci-kertbe, ahol a legnagyobb örömünkre nem más, mint Szalonna húzta a talpalávalót. A nevekben kevésbé járatosabbaknak mondjuk el, a Kobuci annyit tesz, mint kolbász bucin - ez az ételnevezetessége a helynek -, Szalonna pedig nem más, mint polgári nevén Pál István, az ország egyik legjobb prímása. A fergeteges zenéhez önkéntes táncosok is akadtak, így ezt a kapolcsi estét is teljes elégedettséggel zárhattuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!