Kultúra

2012.06.18. 14:48

Kabóciádé: vízi várból nóta szólt

Veszprém - Az új helyszínen, a Kolostorok és kertek rendezvénytéren is nagy érdeklődés kísérte a Kabóciádé családi fesztivált.

Balla Emőke

Weöres Sándor versrészlete  - "Nád alól és gőz alól, / Vízi várból nóta szól" - volt a mottója a Kabóca Bábszínház idei, tizenkilencedik alkalommal szervezett családi fesztiváljának. Nád alá, vízi várba költözött a rendezvény, két és fél napig tartott a vigasság a Kolostorok és kertek rendezvénytéren, a tó mellett, a népmese játszótéren.

A gyerekeket és szüleiket bábjátékok, mese, zenés műsor, koncert várta, a legkisebbeket a babaszínházi előadás kápráztatta el. Az apróságok találkozhattak a királyi párral, Habakuk királlal és Boróka királynéval, a szárnyas sárkányokkal és Zsongi bohóccal, kézműves foglalkozásokon, különféle játékokon vehettek részt. Szombaton este vízi bábszínházi előadás ősbemutatóját tartották, Helka, a Balaton tündére címmel.

A Kabóciádé gazdag programsorozata vasárnap a Szaléziánumban zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!