Kultúra

2012.03.14. 09:06

Manók minden mennyiségben

Pápa - Mesefiguráktól nyüzsgött a városi könyvtár folyosója és olvasóterme a minap. Manók a képeken, manók - a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 2.a osztályosai - a megnyitó műsorában, sőt, még a városi televízió Manó becenevű tudósítója is - mindez egy helyszínen. Kell ennél több?

Nagy Imre

Kőhalmi Adél grafikus, illusztrátor hozta el gyönyörű rajzait Pápára, hogy megismertesse őket a gyerekekkel. A iskolások műsorát követően dr. Hermann István, a könyvtár igazgatója köszöntötte a gyermeksereget, majd Ughy Miklós művésztanár méltatta a népszerű grafikus munkásságát. Kőhalmi Adél Ajkán született. A budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola elvégzését követően számos rajzfilmstúdióban dolgozott, részt vett többek között a Repülő Macik,a  Tini nindzsák, a Borsószem hercegkisasszony, a Macskafogó 2 című, nagy sikert aratott rajzfilmek alkotásában.



Ez a tevékenység szolgáltatott alapot arra, hogy gyermekek számára készült foglalkoztató füzeteket, leporellókat készítsen. Adél a gyermekirodalom, versek, mesék, dalok illusztrátora. Rendelésre dolgozik, megrendelői a gyerekek, akik kényesek, és nem fukarkodnak az őszinte kritikával. A grafikus művei mosolyt, derűt csempésznek a szemlélődők arcára. Mindez a megnyitó utáni közös foglalkozásból is kiderült: a gyermekkönyvtárban a résztvevők a művész irányításával grafikáit színezhették. A nem csupán gyermekeknek szóló, Manóvár című kiállítás április 11-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!