Kultúra

2011.07.01. 13:53

Amerikai oktatók búcsúztak Veszprémtől

Oklevelet kaptak veszprémi diákok amerikai tanáraiktól - péntek délután ezzel zárult le az egy hetes Nyári Amerikai Iskola program az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Munkatársainktól

A könyvtár Kisfaludy termében barátságos légkörben köszöntek el egymástól az Amerikai Kuckó szervezésében lezajló rendezvény résztvevői. Az oklevél átadását megelőzően a főszervezők, Bertalan Judit és Magasi Anikó beszédet mondott, mellyel megköszönték a pedagógusok és a tanulók munkáját.

A Nyári Amerikai Iskola az ohiói Great Lakes Consortium és a Veszprém Megyei Önkormányzat egyik sikeres programja, amely a két intézmény 2001 óta élő együttműködésének eredménye. A tanfolyamra öt amerikai tanár érkezett a Bowling Green Állami Egyetemről és a Lourdes College-ről. Az oktatók önként és nagy örömmel jöttek városunkba, immár második alkalommal. A tanhét során 40 diák ismerkedhetett meg az amerikai iskolarendszerrel és fejleszthette a 21. századi üzleti, vezetői képességeiket. Ezekkel a módszerekkel próbálták ösztönözni a résztvevőket a kreatív gondolkodásra, határozott fellépésre és a kollektív munkára.

A vendégoktatók elmondták, hogy jövőre saját intézményeikben kívánnak hasonló csereprogramot rendezni. Az Amerikai Kuckó vezetője, Bertalan Judit és a megye nemzetközi kapcsolatok és protokoll referense, Magasi Anikó is szeretnék, hogy Amerikában folytatódjon a nyári iskola.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!