Kultúra

2011.06.30. 11:32

Tizenöt éve a nagycsaládosokért

Veszprémfajsz - Nagyszabású születésnapi rendezvényt tartott a Veszprémi Nagycsaládosok Egyesülete, több száz résztvevővel.

Tiger Szabolcs

- Idén tizenöt éves az egyesület, ennek kapcsán ez az első és eddigi legnagyobb programunk - mesélte lapunknak vasárnap Merhala Zsuzsanna főszervező. - Február óta dolgozunk rajta, hogy minden a legjobban sikerüljön, s bár az időjárás nem túl kegyes hozzánk, így is 160 veszprémi és környékbeli család látogatott ki, ide a veszprémfajszi őstölgyesbe.

- A gyerekek szórakoztatását helyeztük a középpontba, így amit csak lehet, ingyenessé tettünk nekik. Lufik, pattogatott kukorica és ugrálóvár, arcfestés, állatsimogató és különböző programok várták őket egész nap. A kisebbek a kutyabemutatót élvezték inkább, az idősebbek a tűzoltók és rendőrök bemutatójára voltak inkább kíváncsiak, utóbbiakkal évek óta nagyon jó viszonyt ápolunk - beszélt a programokról a szervező, majd elárulta, Veszprémben 270 regisztrált nagycsaládos él, akik sok esetben nem engedhetnének meg maguknak ilyen kikapcsolódási lehetőséget.

- Ezekben a családokban a felnőttek is nagyon aktívak, hiszen amit nem tudnak pénzben megadni, azt az együtt töltött idővel pótolják. Erre számítottunk is, így családi akadályversennyel, foci bajnoksággal és kötélhúzó versennyel is készültünk.

A rendezvényen részt vett a Csalán Egyesület is, akiktől digitális zajszintmérőt, elektroszmog tesztert, fogyasztásmérőt vagy épp mikrohullám tesztert lehetett kölcsönözni. Ugyancsak elérhető volt egy információs konzol is, mely a drogokról és a legálisan is kapható élvezeti szerekről nyújtott részletes információkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!