Kultúra

2011.06.20. 17:15

Nagy sikerű szezonnyitó a gyermekcentrumban

Zánka - Minden eddiginél nagyobb szabású ingyenes programmal indította az idei nyaralási főszezont a gyermek- és ifjúsági centrum (GYIC) a hétvégén, mert a Zánkavics-napot egy gyermek lovasnappal is megtoldották.

Győrffy Árpád

A szombati születésnapi Zánkavics-napon a hagyományok szerint egész nap egymással párhuzamosan zajlottak a különböző színpadi produkciók, kézműves foglalkozások, bemutatót tartottak a tűzoltók, a rendőrök, a honvédség Fly-Jet szimulátorán légicsatát is lehetett játszani, és még a nap is melegen sütött a fürdéshez. A homokos pályákon zajló bulimeccsek mellett ismert játékosokkal labdarúgókupát rendeztek. A helyiek mellett az országgyűlés, a megyei önkormányzat és a nemzeti vagyonkezelő csapata is megpróbálkozott az ismert profi focisták, köztük Mészöly Géza, Kénoszt Ferenc, Kovács Zoltán, Szanyó Károly, Urbán Flórián csapatának a legyőzésével. A szombati program hagyományosan a Republic együttes koncertjével zárult.

A nem igazán jó idő ellenére is nagy érdeklődés mellett zajlott a vasárnapi gyermek lovasnap. Talán legnagyobb sikere annak a versenynek volt, amin egy-egy gyerek is felülhetett a fogatra a hajtó mellé, majd futva is végig kellett menniük a pályán.

A GYIC a hétvégén háztól házig szállítva vendégül látott száz gyereket az iszapkatasztrófa sújtotta településekről. Az érdekes hétvégi  programok, a szállás és teljes ellátás biztosítása mellett sétahajózásra is elvitték őket.

Ötvenezernél több vendéget várnak

Bogó Ágnes, a gyermekcentrumot működtető nonprofit kft. vezetője elmondta, az idén mintegy ötvenezer látogatót várnak 120 ezer vendégéjszakára. A forgalom 70 százaléka a nyári hónapokra esik. Mivel állami megrendelést vagy táboroztatási támogatást nem kaptak, és a működési támogatást is csökkentették, a piacról kell előteremteni a finanszírozáshoz szükséges pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!