Kultúra

2011.01.21. 11:51

Önkéntesnek lenni jó

Veszprém - Közérdekű szervezetek jelentkezését várja a veszprémi Önkéntes Centrum, melyek önkénteseket fogadnának. A szociális, kulturális, oktatási intézmények, önkormányzatok, civil szervezeteknek ingyenes felkészülést, fejlesztést nyújtanak és önkénteseket közvetítenek.

Németh F. Bernadett

Erről beszélt csütörtökön a centrum vezetője, Mátyás Mónika. - Annak érdekében, hogy ráirányítsuk a figyelmet az önkéntességben rejlő lehetőségekre, és hogy egyre több ember vállaljon önkéntességet az Európai Unió a 2011-es évet az Önkéntesség Európai Évének nyilvánította. Ennek hatására Európa-szerte várhatók önkéntességgel kapcsolatos rendezvények, megmozdulások, akciók, melyhez hazánk az soros elnökség miatt kezdeményező módon csatlakozik.

Az Európai Év nemzeti prioritásai az önkéntesség motivációinak megteremtése, fejlesztése, az önkéntesség szerepe a kompetenciák fejlesztésében és a munkaerőpiacra való beilleszkedésben (fiatal pályakezdők, 50 éven felüli munkanélküliek), az önkéntesség a társadalmi kohézióért. Az önkéntesség terjesztésébe a megyei Önkéntes Centrumoknak úttörő szerepük van  mondta az elnök.
 
Az intézményeknek Veszprémben január 27-én, Ajkán másnap tartanak tájékoztatót. Várják azon magánszemélyek, vagy csoportok jelentkezését, akik önkéntes munkát szeretnének végezni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!