Kultúra

2009.11.09. 12:30

Utolsó albumát dedikálja az F.O. System

Napló - A hazai dark-rock színtér legfontosabb képviselője, az F.O. System Utolsó üvöltés címmel jelenteti meg az idén februárban, a fővárosi Petőfi Csarnokban rögzített búcsúkoncertjének felvételeit CD-n és DVD-n. A két kiadványt az együttes tagjai november 13-án dedikálják Budapesten, a Nyugati téri Alexandra Könyváruház kávézójában.

Gyuricza Ferenc

A zenekar tizenöt évnyi hibernáció után, 2006-ban tért vissza a rockzenei palettára, hogy három év alatt négy koncertet adva végleg elbúcsúzzon a közönségtől.

A legendás zenekar utoljára a budapesti Petőfi Csarnokban lépett színpadra, a két eredeti tag, a gitáros-énekes Mátyás Attila és a basszusgitáros Jerabek Csaba mellett ekkor Zana Zoltán dobos, valamint Földi Tamás gitáros-billentyűs alkotta a csapatot. A koncert felvétele napokon belül megjelenik DVD-n és CD-n.

Az igényes kivitelű album DVD részére a képanyag két külön verzióban is felkerül, készült belőle egy interjúkkal tarkított rendezői változat, illetve egy koncertfilm is. Utóbbi tökéletes képi világgal egészíti ki a jellegzetes F.O. System hangzást.

A borongós, olykor transzcendens húrokat pengető, befelé forduló zene izgalmas vágásokban bővelkedő audiovizuális élménnyé alakul, ráadásul a tökéletes kikapcsolódás érdekében lehetőség nyílik a hat csatornás, térhatású hang mellett sztereóban is élvezni a felvételt.

Extraként felkerül továbbá a DVD-re az idén bemutatott Utazás című klip, valamint egy fotógaléria. A CD-re a koncert átszerkesztett hanganyaga kerül, természetesen a dalok száma és sorrendje változatlan marad, mindössze a közöttük levő szünet lesz rövidebb.

További zenei hírek itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!