Kultúra

2009.11.03. 20:05

Művészeti szakok Pápán

Pápa - A Pápai Református Kollégium, amely évszázadokon keresztül a Dunántúl egyik legjelentősebb szellemi központja volt, eme küldetését igyekszik napjainkban is betölteni.

Toldi Éva

Jövő ősztől a hagyományos gimnáziumi 6 és 4 évfolyamos képzés mellett 5 évfolyamos művészeti szakközépiskolai képzést indítanak. Ehhez szorosan kapcsolódik a művészeti képzés az iskolában, amelyet 2010 őszétől indítanak néptánc, színpadi tánc, grafika, festészet, dekoratőr tanszakokon.

Az 5 évfolyamos képzést felmenő rendszerben kezdik meg, amelyen a gimnáziumi tananyag mellett emelt óraszámban tanítják majd a szakmai tantárgyakat. Az érettségi vizsgára és az OKJ szakképesítés megszerzésére az 5. év végén kerül sor.

A közismereti tantárgyakból gimnáziumi szintű érettségit, a szakmai tárgyakból modul rendszerű vizsgát tesznek majd növendékeik. A felvételre való jelentkezések már megkezdődtek az intézményben. A felvételi követelmények kiegészülnek alkalmassági vizsgával is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!