Kultúra

2009.11.05. 16:08

Jubilál a színháztudományi tanszék

Veszprém - Éppen 15 éve annak, hogy Bécsy Tamás az ország első színháztudományi szakját megalapította az akkor még Veszprémi Egyetemen, a jubileum alkalmából a megyeszékhelyen és a fővárosban is rendeznek megemlékezést.

Gaál Julianna

- A színháztudományi tanszék a Modern Filológiai és Társadalomtudományi kar ékköve - kezdte köszöntőjét dr. Szilágyi István, dékán. Az 1994-2005 között indított ötéves, nappali és négyéves, levelező tagozatos színháztörténet szakos képzés után 2006-tól már mesterszak is indult. A kezdetekről dr. Pintér Márta Zsuzsanna, a tanszék vezetője emlékezett meg, elmondta: Bécsy Tamás maga kereste meg és kérte fel az oktatókat, akik közül ketten, Ordasi Zsuzsanna és Gajdó Tamás azóta is itt dolgoznak.

A köszöntők után dr. Ritoók Zsigmond Bolyai-díjas akadémikus tartott előadást Euripidész Antiopé című drámájáról, majd a Bécsy Tamás emlékkonferencia anyagából készült kötetet mutatták be.

A könyvet Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban is bemutatják november 21-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!