Kultúra

2009.11.27. 03:28

Babák, jogok, iskolák

Veszprém - A Vetési Albert Gimnázium is csatlakozott az UNICEF rongybabaprogramjához, a diákok 119 babát készítettek.

Deák Dóra

Az UNICEF magyar bizottsága csatlakozott a nemzetközi gyermekvédelmi szervezet rongybabaprogramjához, amely 1988-ban indult Olaszországból.

A bizottság így kívánja emlékeztetni a gyermekjogi egyezmény évfordulójára azokat a döntéshozókat, akik fontos szerepet játszanak a gyermekek helyzetének alakításában. A program ötven centiméteres rongybabák készítésére biztatja az ügyes kezű kicsiket és nagyokat, majd a babákat örökbefogadásra kínálják fel a képviselőknek, politikusoknak.

Az örökbefogadó szimbolikus összeget ajánl fel az UNICEF javára, az így összegyűlő összeggel a rászoruló kistérségi óvodákat támogatják - tájékoztatott Glatzné Gyömörei Irén igazgatóhelyettes. A gimnázium tanulói 119 babát készítettek, huszonnyolcat már bevittek az önkormányzathoz.

Az akcióhoz a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola és a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola is csatlakozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!