Kultúra

2009.06.03. 02:28

Tóparti múzsák Újbudán

Budapest, Balatonfüred - A balatonfüredi MÚZSA Művészeti Egyesület képviselőit látta ismét vendégül a fővárosban az újbudai Tető Galéria.

Szausev Xénia

A szép számmal megjelent érdeklődők Fritz Béla és Nagy Sándor fotóművészek kiállítását, valamint Sárközi Sándor kard- és tőrkészítő míves munkáit tekinthették meg.

Az est bevezetőjében Balázs Gyula tulajdonos tartott rövid ismertetőt a galéria életéről, majd az újbudai, valamint balatonfüredi alpolgármesterek, Lakos Imre és dr. Kiszely Pál köszöntötték a vendégeket.

A fürediek számára meglepetéssel is szolgált Makra Klára művészeti vezető, az est házigazdája: két közismert dal eléneklésére meghívta a népszerű Turpinszky Béla operaénekest, aki számos remek alakítással ajándékozta már meg a közönséget.

Múzsákról lévén szó, természetesen a költészet sem maradhatott ki: sor került Gaál Antal költő Üzenet a harmadik emeletről című új, az idei költészet napjára megjelent verseskötetének fővárosi bemutatójára. 

A balatonfüredi költőt életéről, munkásságáról és eddig megjelent öt kötetéről, valamint publicisztikai munkásságáról Horváth Erzsébet Katalin faggatta. 

A programba jól illeszkedett Murka István gitárművész virtuóz játéka. A jó hangulatú est zárásaként, mintegy köszönetképpen, a balatonfürediek egy korty magukkal hozott balatoni borra és házi készítésű süteményre, pogácsára invitálták a házigazdákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!