Külföld

2010.07.15. 07:18

Országos körözést adtak ki a tornaljai polgármester ellen

Pozsony - Országos körözést adtak ki Szlovákiában Dubovsky László tornaljai polgármester ellen - írja az Új Szó című pozsonyi magyar napilap csütörtökön.

MTI

Dubovsky ellen hivatali jogkörrel való visszaélés és hűtlen kezelés miatt folyik eljárás, több feljelentés is érkezett ellene ilyen ügyekben. A Nagyrőcei (Revúca) Járásbíróságon júniusban tartották az utolsó tárgyalást, a következőt szeptemberre napolták el.
   
Az újság szerint a rendőrök kedden és szerdán délelőtt állandó lakhelyén és a városi hivatalban is keresték Tornalja első emberét, de hiába.
   
„Mivel nem sikerült előállítani Dubovskyt, szerdán elrendeltük az országos körözését. Az ügyészségnél kezdeményeztük az elfogatási parancs kiadását és a körözött személy vizsgálati fogságba vételét, erről legfeljebb negyvennyolc órán belül döntés születik" - mondta a lapnak Branislav Valastek, a Nagyrőcei Járási Rendőr-kapitányság igazgatója.
   
Az sem kizárt, hogy bizonyos idő eltelte után nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki a polgármester ellen.
   
Nina Spurná, a Besztercebányai Kerületi Bíróság szóvivője megerősítette, hogy még nem érkezett ügyészségi javaslat Dubovsky előzetes letartóztatásáról az illetékes bírósághoz.
   
Dubovsky tavaly ősszel egészségi okokra hivatkozva lemondott Tornalja polgármesteri tisztségéről. Az Új Szó akkor azt írta, ha nem mondott volna le posztjáról, a rendőrség őrizetbe vette volna hivatali jogkörrel való visszaélés alapos gyanúja miatt. Az új választásokon azonban Dubovsky független jelöltként újra nyert és visszakerült a polgármesteri székbe.

A nevezettet azzal gyanúsítják, hogy a város kasszájából a képviselőtestület jóváhagyása nélkül olyan pénzösszegeket vett fel, amelyekkel később nem számolt el. Állítólag még a 2007-es évből vannak olyan dokumentumok, amelyek ezt bizonyítják. A polgármester ellen folytatott nyomozás is részben alátámasztja ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!