Külföld
2009.10.03. 09:39
Egy kanadai kecskesajt a világ legjobbja
Montreal - Egy kanadai kecskesajt, a Cendrillon (Hamupipőke) lett az idén a világ legjobb sajtja.
MTI
A francia ajkú Québec tartományból való, 2005 óta gyártott különlegesség a Kanári-szigeteken rendezett World Cheese Awards 2009 nevű versenyben végzett az élen - közölte a gyártó, az Alexis de Portneuf sajtház.
A díjat minden évben a sajt világkongresszuson adják át. Idén a világ minden tájáról érkezett 300 szakértő kóstolt, és választott a világ 34 országából benevezett 2440 termék közül.
Az indoklás szerint a győztes sajt hamvas, "savanykás ízű kecskesajt, egy kissé pikáns zamattal, amely idővel intenzívebbé válik".
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre