Kővágóörs

2016.12.16. 10:25

Keresik a telkeket

Kővágóörs - A településen megoldódik a védőnői szolgálati hely problémája, a hivatal épületében kapnak helyet a dolgozók.

Tóth B. Zsuzsa

A településen egyre csökken a lakosság száma, jelenleg 800 körüli állandó lakos és a községben. Azonban a nyaraló vendégekkel együtt nyáron akár kétezerre is felugrik a létszám. A látogatók közül sokan beleszeretnek a szép fekvésű faluba, keresik az ingatlanokat, szinte minden eladó ház elkel. Az építési telkek elfogytak, korábban húsz hektárnyi területet vontak belterületbe e célra. Szükség lenne azonban újakra, hiszen sok fiatal építkezne.

A község önkormányzati központ, a vásárlók ezt szintén figyelembe veszik letelepedési szándékuknál. Azonban a megélhetés nehéz, a terület fokozottan védett, tájvédelmi körzet, sok műemlékkel, ez csökkenti az építkezési kedvet. Az óvodában 11 gyermek cseperedik, a gyökerek utolsó láncszemeként. A nagyobbakat a menetrend szerinti autóbuszjárat viszi iskolába, készségfejlesztésre pedig maga a polgármester fuvarozza őket. A településfenntartás segíti a pálkövei falurészen élők boldogulását, szükség esetén orvoshoz szállítják őket, gyógyszert váltanak ki részükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!