Kosárlabda

2015.10.21. 13:15

Kosárlabda: A listavezető érkezik

Veszprém – Az MTK Törökbálint két győzelemmel, de csak jobb gólaránnyal vezeti a férfi kosárlabda NB I/B tabelláját a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata előtt. Kettejük csatáját csütörtökön 17 órakor rendezik a Vetési gimnáziumban.

B. Virág Rita

A veszprémiek lejátszották első idegenbeli összecsapásukat, és a Vasas otthonában nagyot küzdve sikerült nyerniük (68:79).

– Fárasztó és küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl – kezdte Mérész Csaba, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém szakvezetője. – Jól kosaraztunk az első három negyedben, az utolsó felvonásban viszont főleg az erőnlétünkre volt szükség. A Vasas minden mindegy alapon, egész pályás letámadással próbálkozott, és nagyon észnél kellett lennünk. Fontos sikert értünk el, és ami a legfontosabb, idegenben tettük ezt, ami lendületet adhat a későbbiekre is – fogalmazott a tréner.

Kámán Tamás (kék szerelésben) tapasztalatára és kosaraira nagy szükség lesz csütörtökön is. Fotó: Balogh Ákos

A Hoya az ünnep miatt kivételesen csütörtökön 17 órától fogadja hazai pályán a listavezető MTK Törökbálint csapatát, amely csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a veszprémieket.

– A nyáron átalakult a törökbálintiak kerete. Nem mondom, hogy erősödtek vagy gyengültek, mert egész más kosárlabdát játszanak, mint tavaly. Az idei szezonban a magas centerekre építenek, valamivel statikusabbak, s nekünk ezt kell kihasználni a gyors, fürge támadásokkal. Nehéz összecsapásra számítok, ám hazai pályán nem hibázhatunk – összegzett Mérész Csaba.

A szakvezető mostantól nem számíthat Puszta Dávidra, aki a civil életben vállalt kötelezettségei miatt egyelőre felhagyott az aktív kosárlabdázással, a profi sportolással. A szerződése azonban továbbra is él a veszprémiekkel, azonban, hogy mikor térhet vissza a játékos, azt egyelőre nem lehet tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!