Kosárlabda

2015.08.18. 11:00

A veszprémiek második, a fűzfőiek ötödik helyen zártak a Balaton Kupán

Balatonfűzfő - A kánikula kemény kihívás elé állította a résztvevőket a II. szenior szabadtéri kosárlabda Balaton Kupán.

B. Virág Rita

Hat csapattal terveztek, de végül csak öt érkezett meg a balatonfűzfői eseményre, ahol az alakulatok körmérkőzéssel döntötték el a helyezések sorsát.

A tikkasztó meleg valóban alaposan próbára tette a 40 év feletti játékosokat, viszont a torna színvonalára így sem panaszkodhattunk.

Sipos Tamás, a kupa főszervezője úgy fogalmazott, technikailag, taktikailag igen magas szintet képviseltek a játékosok, annak dacára, hogy érthetően fizikálisan már nem fénykorukat idézték.

A Bakonyi Vitézek (Kékben Horváth Balázs) ezüstérmet szereztek a fűzfői kosaras tornán. Fotó: Zwicker Tamás

Szót kell ejtenünk viszont a sporttelepről is, amely valóba ideális lehetne egy ilyen remek sportprogram lebonyolítására, azonban jelenlegi állapotában igencsak határesetet jelent bármilyen rendezvény befogadására. Az egykor szebb napokat látott telep sajnos lassan az enyészeté lesz.

Visszatérve a kosárlabdára, a kilátogatók mindegyik együttesben találkozhattak egykori élvonalbeli kosárlabdásokkal. Mindenképpen meg kell említenünk, a Csepel színeiben 1989-ben bajnokságot nyert Somogyi Lászlót és Bartók Gyulát.

A Bakonyi Vitézek Veszprém csapatában pedig pályára lépett többek között Szathmári Attila, Kristóf Tamás, Tóth Gábor, Juhos Ferenc, Tímár László, Bozi Zsolt, akik tagjai voltak az 1982/83-as évadban az NB I-ben szerepelt veszprémi Bakony Vegyész alakulatának is. Az edzőjük pedig – akkor is és most is – Petőfi Lajos volt. A Vitézek között játszott még Naményi Miklós, a jelenleg NB I/B-s Pannon Egyetem Veszprém gárdájának ügyvezetője is.

Nagy sikert aratott a torna újítása, a négy pontos kosár, amiből rengeteg született és ennek köszönhetően egyetlen párharc sem volt lefutott, hiszen akár tíz pontos hátrányt is pillanatok alatt le lehetett dolgozni két ilyen dobással.

A tornát végül a BC Csepel nyerte a Bakonyi Vitézek Veszprém és az Old Boys Fehérvár előtt. Negyedik helyen zárt a Paksi Csöcsösök társasága, míg előzékeny vendéglátóként ötödik lett a Nike FAK Classic Fűzfő csapata.

A torna legrutinosabb (legidősebb) játékosának járó különdíj az 1949-es születésű Cseresznyés Ferenchez került, aki a fűzfőieket erősítette.

Jövőre női csapatokat is várnak

Sipos Tamás, a torna főszervezője kifejtette, külön köszönet jár a támogatóknak, akik, amikor egy héttel a kupa rajtja előtt úgy tűnt, a programot nem tudják mégsem megszervezni, melléálltak és segítettek. – Jövőre szeretnénk, ha női csapatok is részt vennének a Balaton Kupán. Azt nem tudjuk, hogy a sporttelepen jövőre le lehet-e bonyolítani az eseményt, de mindenképp szeretnénk a hagyományt továbbvinni – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!