Kislőd

2017.05.25. 17:30

Család nélkül, lakásotthonban

KISLŐD Különös gonddal kell kezelni azoknak a fiataloknak a sorsát, akik lakásotthonokban élnek - hangsúlyozta Péter Katalin rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztály család-, gyermek, ifjúságvédelmi kiemelt főelőadója.

Penk Tímea

Újratervezés címmel rendezett bűnmegelőzési programot a rendőrség a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattal, valamint az Alkohol-Drogsegély Ambulanciával.

- Az augusztusig tartó program célja, hogy a 14 és 18 év közötti fiatalok a nevelőkkel együttműködve megtalálják a helyes utat, illetve a nevelők között olyan kapcsolat, együttműködés alakuljon ki, amely hozzásegíti a fiatalokat a sikeres felnőtté váláshoz - foglalta össze Futtató Norbert rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető. Hozzátette, az országosan is egyedülálló programra a Pápa környéki lakásotthonok nevelői érkeztek, majd később a fiatalok is részt vesznek a tréningen.

A Pápa környéki lakásotthonok nevelői vettek részt a bűnmegelőző programon Fotó: Penk Tímea

Jáger Balázs, a kislődi kalandpark ügyvezetője és Váczi Tamás tréner ismertette a programokat, köztük kommunikációs és konfliktuskezelő ismeretek, élménypedagógiai elemek, bűnmegelőzési és drogprevenciós tudnivalók szerepeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!