Kézilabda

2015.08.26. 17:52

Esélyt sem adtak ellenfelüknek a fürediek

Balatonfüred – Erre senki sem számított: a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I nyitányán feltörölte a pályát azzal a vetélytársával, amelytől két hete edzőmeccsen kikapott.

Horváth Gábor

BKSE–Mezőkövesd

33:18 (16:8)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gyene 1, PETROVSKI 5 (3), SZÖLLŐSI 4, BÁNHIDI 3, Zdolik 1, BÓKA 5 (2). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh 3, KEMÉNY 4, Ligetvári 1, Törteli, KASPAREK 4, Győri, Gábori 2. Edző: Csoknyai István. Mezőkövesdi KC: Holló – Benis 2 (1), Grünfelder, Antal, CIRIC 5 (2), Hajdu 2, Szepesi 2. Csere: Volarevic, Liszkai (kapusok), Radnic, Füstös, TRIVKOVIC 4, Kiss 2, Molnár, Kovács P. 1, Kovács B. Edző: Skaliczki László.

Hétméteresek: 6/5, illetve 6/4.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

A füredi közönség kíváncsian várta az év első bajnoki mérkőzését, amely remek hangulatban kezdődött. A hazaiaknál az újak közül Fazekas Nándor természetesen a kezdőben kapott helyet, ahogyan a jobb szélen Gyene Norbert is. A két légiós közül a tapasztalt Petrovski kapott először szerepet a balkezes átlövő posztján.

Bánhidi szerezte a szezon első találatát, gyors válasz után ellépni látszott a Füred, 7. perc: 3:1. Petrovski és Bánhidi növelte tovább a különbséget (6:2), a hazaiak irányítottak, de védekezésünk nem volt túl meggyőző. A vendégcsapat emberelőnyben 6:4-re zárkózott.

A 14. percben Zdolik távoli bombával mutatta meg, hogy ő is a pályán van, 8:4. Nem sokkal később, Bóka duplája után, Skaliczki mester időt kért. Ettől függetlenül hétre (11:4) nőtt a BKSE-előny, majd Gyene is megszerezte első hivatalos füredi találatát.

Közben a fiatal cseh átlövő, Kasparek is pályára lépett és ha már ott volt, óriási gólt akasztott a mezőkövesdi kapuba. Trivkovic szépített beállós pozícióból, 27. perc: 14:7. A füredieknek továbbra is akadtak gondjaik védekezésben, Fazekasnak nem volt könnyű dolga, de sikerült többször is hárítania, a szünetben biztosan vezetett a hazai csapat.

A rutinos kapus a második félidőt is jól kezdte. Petrovski talált be akcióból és hetesből, tízre hízott a különbség, 18:8. A BKSE a folytatásban tetszés szerint lőtte a gólokat, a vendégek megtörni látszottak, 43. perc: 22:11.

Szöllősi a negyedik, Bóka az ötödik találatát jegyezte. Skaliczkinál 27:12-nél fogyott el a türelem, időt kért. Nem sokkal később Gáborinak tapsoltak a nézők és a társak, a szélső kihagyta helyzetét, ám később vészkapusként hárított.

A hazaiaknál ekkor már „kölyökcsapat” volt a pályán, de ez nem érződött, a fiatalok lendületesen, jól játszottak, igaz, kihagyások, hibák azért továbbra is akadtak.

Így is, úgy is, kiütés lett a vége. Remek rajtot vett a Füred.

Dicséret illeti a füredi csapatot

Csoknyai István: – Nem erre számítottunk, felkészülési meccsen sokkal nehezebb dolgunk volt a kövesdiek ellen. Most koncentráltabban kézilabdáztunk, jól küzdöttünk, akadtak hibák, de mindenképpen dicséret illeti a csapatot.

Skaliczki László: – Teljesen megérdemelten nyert a Füred, amely remek játékerőt képvisel. Mi gyengébbek voltunk a vártnál, igyekszünk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!