Kézilabda

2015.09.06. 12:24

Super Globe: a szurkolók szerint a torna esélyese a veszprémi alakulat

Veszprém, Doha - Sorozatban harmadik alkalommal szeretné elhódítani a klub világbajnoki címet, a Super Globe-ot a Barcelona férfi kézilabda együttese.

B. Virág Rita

A katalán gárdát céljai megvalósításában, sokak szerint, csakis a Veszprém állíthatja meg.

A Super Globe-ot először 1997-ben rendezték meg Bécsben, akkor a spanyol CB Cantabria győzött. Ezt követően öt évente bonyolították le az eseményt, majd 2007 után legközelebb 2010-ben tartották meg a nívós tornát, s ettől kezdve pedig már minden esztendőben. A legutóbbi két alkalommal a Barcelona győzött.

Az idén viszont a szakemberek és a szurkolók a Veszprémet tartják a legesélyesebbnek. A bakonyiakat úgy jellemzik, vezérük Nagy László, a legenda, de itt játszik a német bombázó Christian Zeitz, a BL-gólkirálya Momir Ilic, és a kiváló irányító Chema Rodriguez is. Ha mindez nem lenne elég, két nagy névvel erősítettek a nyáron: Palmarssonnal és Sliskoviccsal. Kapujukat is két kiváló hálóőr védi, a félelmetes védelmet pedig a 2013/14-es évad legjobb védője irányítja, Schuch Timuzsin személyében. Carlos Ortegát pedig igazi sikeredzőnek tartják.

A torna hivatalos oldalán szavazni is lehet, ahol eddig a Veszprémet értékelték a legtöbbre a drukkerek.

A csapattagokat is kérdeztük a Super Globeról. A nyilatkozatokat itt olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!