Kézilabda

2013.02.01. 12:25

Jendrassik a diákolimpiai bajnok kézilabdában

A kézilabdázók országos diákolimpiai döntőjét VI. korcsoportban a veszprémi Jendrassik-VENESZ iskola magabiztosan nyerte meg.

Napló sport

A másik megyei résztvevő, a füredi Szent Benedek harmadik lett. Gyöngyösön rendezték meg a fiú és leány VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntőt kézilabda sportágban. A fiúknál a megyét a fent említett két alakulat képviselte. A fináléban az ország nyolc legjobb csapat küzdött meg, a csatározások két négyes csoportban kezdődtek meg. A veszprémiek az első mérkőzésen váratlanul kikaptak a házigazdától 26:25-re, majd a budapesti Csanádi iskola ellen sikerült javítani (21:15). Ezután a Békés ellen is simán nyertek Salamon István testnevelő tanítványai (27:15).

 

A Jendrassik iskola csapata egy góllal diadalmaskodott a döntőben

Az elődöntőben a Jendrassik a Füreddel meccselt és nyert 29:19-re, így a döntő következett. A fináléban a Csurgó igencsak megszorongatta a veszprémieket, ám végül a jobb erőkből álló bakonyiak 26:25-re felülkerekedtek.  A veszprémiek közül Gál Kristóf a legtechnikásabb játékosnak járó különdíjat is átvehette. A győztes csapat tagjai: Borbély Ádám, Bonyhádi Tibor, Bujdosó Bendegúz, Gál Kristóf, Horvácki Márió, Horváth Dániel, Ignácz György, Ligetvári Patrik, Márton Balázs, Pócz-Nagy Dániel, Strannig János, Sztárai Péter, Ujvári Bence. Felkészítő tanár: Salamon István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!