Kézilabda

2011.04.21. 16:42

Döntőbe juthatnak - A Veszprém és a Füred is vendégként játszik

Balatonfüred, Veszprém - A címvédő veszprémiek a döntőbe jutásért lépnek pályára, míg a Balatonfüredi KSE most kezdi a bajnoki rájátszást a Budapest Bank kéziligában, a PLER otthonában. Mindkét megyei együttes pénteken 18 órakor lép pályára.

Munkatársainktól

Az MKB Veszprém KC második mérkőzésére készül a Tatabánya elleni elődöntőben, az elsőn, szerdán este könnyed (33:17) sikert aratott hazai pályán.
A péntek esti idegenbeli folytatáson már a fináléba jutást vívhatja ki a címvédő alakulat.
Mocsai Lajos szerint a vetélytárs kicsit altatott a párharc első felvonásán, s a szakember biztos benne, hogy hazai környezetben a Carbonex mindent megtesz a győzelemért.

- A második találkozón egészen más kézilabdát látunk majd, hiba lenne, ha nem erre számítanánk. Mindkét csapat megtanult a másikból játszani, de ezt a Tatabánya szerdán nem használta ki. Forró hangulatú mérkőzésre számítok. Továbbra is szigorúan vesszük a munkát - nyilatkozta a veszprémi vezetőedző.
A tavalyi bajnoki és az idei kupabronzérmes edzője, Debre Viktor csapata szerdai teljesítményével kapcsolatban élesen fogalmazott.

 



- Unalmas, rossz játékot mutattunk, a veszprémiek viszont nagyon éltek a pályán, voltak olyan szituációk, amikor majdnem megtapsoltuk őket a kispadon. Természetesen szeretnénk jobb produkciót nyújtani a második meccsen, de az az igazság, hogy sok nekünk ez a terhelés - mondta a tréner, aki a szerdán hiányzó Ivo Diazzal kapcsolatban megjegyezte: a kubai származású kiválóság kiválása komoly érvágás, de "nagy baj van, ha egy 38 éves embernek kell felráznia a fiatalokat".

A Balatonfüredi KSE a bajnokság 5-8. helyéért küzd a továbbiakban a PLER KC, a Csurgó, valamint a Kecskemét ellen.
A Füred négy, a Csurgó három, a Kecskemét kettő, a PLER pedig egy ponttal kezdi meg a záró etapot.

- Kicsit kiestünk az eddig megszokott meccsritmusból, de a szünetet igyekeztünk alaposan kihasználni. Erőt gyűjtöttünk és a védekezésen próbáltunk csiszolni - kezdte Sótonyi László, a balatoniak szakvezetője, aki hozzátette, örömteli, hogy a dominikai légióson, Diorison kívül mindenki hadra fogható.

 



- Diorist a múlt héten megoperálták, a sajka csontját csavarokkal illesztették össze. Bő három hónapig biztosan nem számíthatunk rá. Jó hír viszont, hogy Ivanov, Szöllősi Bence, Kis Ákos és Pásztor István is felépült kisebb-nagyobb sérüléséből.
Sótonyi László kifejtette, fontos lenne a jó rajt, hiszen csapatának továbbra is az a célja, hogy az ötödik helyet megtartsa.

- Szeretném, ha a játékosokban tudatosulna, hogy a hátralévő találkozókon nyerhető meccsek várnak ránk. A PLER elleni derbit nemcsak meg kell nyerni, hanem meg is fogjuk nyerni. Természetesen nem lefutott ez a találkozó, a Magyar Kupa döntő után tett nyilatkozatokból számomra az derült ki, nagyon készülnek ellenünk. Úgy vélem, sokkal jobban kell védekeznünk, mint legutóbbi összecsapásunkkor, s akkor miénk lehet a két pont. Az őszi fiaskónkat is szem előtt tartva, van miért törlesztenünk.



A bajnoki elődöntő másik ágán a Pick Szeged és a Ferencváros küzd a fináléba jutásért. A két csapat szerdán késő este véget ért első találkozóján a Tisza-partiak Törő, Sulc és Katzirz vezérletével magabiztos, tízgólos (35:25) sikert arattak hazai pályán. A két gárda vasárnap Budapesten folytatja az egyik fél második sikeréig tartó párharcot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!