Kézilabda

2010.08.26. 07:02

Legyűrték a KEK-győztest

Veszprém - Kifejezetten tetszetős játékkal győzte le szerdán felkészülési mérkőzésen a KEK címvédőjét, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát a Veszprém Barabás KC 30:28-ra.

B. Virág Rita

Igazi elitalakulatot fogadott szerdán egy tesztmeccs erejéig a Veszprém Barabás KC NB I-es női kézilabda- együttese. A montenegrói Buducsnoszt Podgorica elleni derbi előtt sajtótájékoztatót tartott a klub, ahol a 2010-11-es szezon terveit, feladait ismertették. Az eseményen részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, valamint Porga Gyula veszprémi alpolgármester is.

A találkozó kezdete előtt az agárdi zászlóforgatók szórakoztatták a méltatlanul csekély számú nézőközönséget. A korábbi magyar válogatott átlövőt, Kindl Gabriellát is soraiban tudó KEK-győztes gárda vendégjátékára alig négyszáz néző volt kíváncsi az arénában.

Mindkét csapat sok technikai hibát vétett a rajtot követő percekben, majd a harmadik perc végén  Jovanovics találatára Mehlmann gyakorlatilag azonnal válaszolt (1:1). A jegyzőkönyvben mindössze tizenegy játékost szerepeltető Podgorica gyorsan és eredményes játszott, így a 12. perc végére 3:6-ot mutatott az eredményjelző. A félidő feléhez érve egyre zárkózott fel a Barabás, sőt egy emberelőnyt követően a 20. percben 9:8-ra fordított. A játékrész végéig a Veszprém irányított, de az utolsó minutumban a Podgorica egalizált, majd a vezetést is átvette. A félidő elején megint a vendégek domináltak (17:19), ám szívós akarattal felzárkózott a VBKC. A 42. percben sikerült előnyhöz jutni (főleg az átlövő Mehlmann és a beállós Ábrahám  volt elemében) és ezt a lefújásig megtartani.

Gyurka János, a Veszprém szakvezetője elmondta, az első játékrésszel nem volt elégedett, de a másodikban fegyelmezetten küzdöttek tanítványai.

- Erre az önbizalom-növelő sikerre lehet építeni. Remélem, ugyanilyen hideg fejjel játszunk majd a bajnokság idegenbeli csatáin is. 

 

A találkozón a hazaiak közül Ábrahám, Sterbik, Veszeli és Farkas is ötször volt eredményes, míg Mehlmann négy gólig jutott. A vendégeknél Radicevic 11 találattal a mezőny legeredményesebbje volt, Jovanovic ötször talált be. A VBKC legközelebb pénteken tesztmeccsen fogadja a Siófokot 16.30-kor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!