Kert

2016.04.11. 17:10

Árnyékba ültessük a hortenziát!

A vidéki házak virágoskertjeiben ma is sok helyen láthatunk hortenziabokrokat. A kereskedésekben mostanában kisebb, de hatalmas virágokat hozó, különféle színű hortenziák közül választhatunk kedvünk szerint.

Tóth B. Zsuzsa

A hatalmas bokorrá fejlődő, évelő növény nagyanyáink kertjét idézi. A hortenzia nagy, gömb alakú fehér, rózsaszín, liláskék virágaival kiemelkedő dísze lehet saját kertünknek is.

Fontos tudni, hogy a kék szín a talaj meszességét jelzi, de a kertészek mesterséges úton is elérik, hogy ilyen virágot hozzon a bokor.

A hortenziák ilyenkor sokféle színben kaphatóak a kereskedésekben, kedvünk szerint válogathatunk közöttük
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A hortenzia nem igényel különösebben körültekintő gondozást. Szereti azonban, ha a kert világos, de árnyékos részébe, savanyú földbe ültetjük, most tavasszal.

Virágzás után vágjuk vissza a tövet, és télire takarjuk be! Nyáron tartsuk nedvesen a földjét, ne hagyjuk kiszáradni, télen csökkentsük le a locsolás mennyiségét, a pangó vizet nem viseli jól!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!