Káptalantóti

2017.02.13. 16:20

Versengtek a forralt borok a disznótoron

Káptalantóti - A község önkormányzata a VI. borforraló versenyre és disznótoros vacsorára hívta a település lakosságát.

Puskás Zoltán

A délelőtti órákban feldolgozták a Karácsony József alpolgármester és barátai ál-tal felajánlott hízódisznót. A disznótoros vacsorára több mint 100 fő jött össze, köztük több vidéki is.

A borforraló versenyre 13 csapat nevezett. A küzdelem 14 órakor, a tűzgyújtással kezdődött. A különböző fantázianeveket választó csapatok nagy hozzáértéssel melegítették, ízesítették saját recept szerint helyi, saját ter-melésű boraikat. Amikor kóstolásra készek voltak a bo-rok, Ádám Gábor vezetésével szakértő zsűri bírálta el a "pályaműveket". Mind a tizenhárom ital nagyon ízletes, jól elkészített volt.

Koccint az első helyezett borforraló csapat, a Sabari Kóborlók
Fotó: Puskás Zoltán

A részt vevő csapatok oklevelet, emlékérmet kaptak. Az első három helyezett társaság az önkormányzattól emléktárgyat is kapott.

Első helyezett lett a Sabari Kóborlók csapata (Kalmár Tibor, Karácsony Imre, Seemann Tibor, Takács György).

Második lett a Méhecskék csapata (Orbán Ferenc, Tóth István, Keller Attila).

Harmadik helyen végzett a Mindig Én (Kankó Vince) vörösbora.

Az eredményhirdetés után Csom Károlyné polgármester asszony mindenkinek jó ét-vágyat kívánt a vacsorához, amely toros káposztával kezdődött, majd kétfajta hurkával, kolbászal folytatódott, befejezésül pedig farsangi fánkot kóstolhattak. Vacsora alatt egy badacsonytomaji fiatalember hangulatos zenével szórakoztatta a jelenlévőket.

Kölcsönös poharazgatás közben vidám táncolással zárult a nagyon jól sikerült összejövetel. Köszönet érte
az önkormányzatnak és valamennyi önkéntes segítőnek!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!