Iszkáz

2016.07.03. 10:19

Versenyek az iszkázi falunapon

Iszkáz – Gyermekkorom rengeteg szép élménye fűz a településhez, amelyhez sok híres ember kötődik, és ma is rendes, dolgos emberek lakják – mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő a szombaton rendezett falunapon.

Penk Tímea

A rendezvényen Cseh József polgármester köszöntötte a vendégeket.

Cseh József polgármester és Bereczky Nóra járási hivatalvezető

- A falnap legyen az összefogás, az összetartozás napja, amelyen letesszük a napi gondokat, és megerősítjük a kapcsolatunkat egymással. A jövőnket megalapozza, hogy együtt tudjunk harcolni a céljainkért. Ebben példamutató lehet mindannyiunk számára az iszkázi nyugdíjasklub – hangsúlyozta a polgármester. Bereczky Nóra a Veszprém Megyei Kormányhivatal Devecseri Járási Hivatal vezetőjeként köszöntötte a falunap résztvevőit.

Cseh József polgármester és Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő

- Jó hangulatú rendezvény fogadott minket, amelyhez gratulálok. Egy ilyen napon érdemes visszaemlékezni arra, hogy mi történt az elmúlt egy évben, hiszen a múltunk határozza meg jelenünket, a jelenünk pedig a jövőnket – mondta a hivatalvezető, aki kiemelte a járási hivatal és a kormányablak ügyfélbarát ügyintézési módját. Elhangzott, hogy több mint ezeregyszáz ügykörben tudnak a járási hivatalhoz fordulni, és sok esetben nem is kell felkeresni a hivatalt, mert az ügyintéző fogadóórát tart a faluban.

Fotó: Penk Tímea

Kovács Zoltán – levetkőzve politikai ruháját – a személyes élményeit osztotta meg Iszkázról, majd átadta a versenyek díjait. A főzőversenyen első helyezést ért el a Tímár család és a Mitiszó-Mitesző nevű csapat, második lett az iszkázi nyugdíjasklub, harmadik a Rotyogtatók csapata. Különdíjat kapott az Ugi-bugi. A sodrófahajító versenyt Berki Antal és Kovács Martin nyerte. Fociban, góllövésben és védésben kiemelkedő teljesítményt nyújtott Tomor Tibor, Tímár Szabolcs és csapata, valamint Horváth Balázs és csapata. Kötélhúzásban Horváth Alexandra és csapta, illetve Horváth Péter és csapata aratott győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!