Hírek

2017.05.05. 12:34

Cukiság! Zászlósfarkú kolobuszok születtek a veszprémi állatkertben

Május elsején, a munka ünnepén jött a világra a Veszprémi Állatkert legújabb kis jövevénye, egy zászlós farkú kolobusz kölyök, aki napjait még szorosan az anyjához bújva tölti.

Molnár Sándor

A tenyészcsapatban idén ez a második szaporulat, mivel április 8-án már érkezett egy apróság a gondozók nagy örömére. A két kolobusz bébi láthatólag nagyon jól érzi magát.

A zászlósfarkú kolobusz, más néven gereza Közép-Afrika egyenlítői területein, elsősorban bambusz- és esőerdőkben él. A nőstény hat hónap után egy utódot hoz a világra. A fehér utódok nagy szerepet játszanak a szociális szerveződésben, mivel azokat a nőstények átadják egymásnak. A kölyköket néha látszólag ellopják, amíg anyjuk figyelme elkalandozik. A természetben 20, Állatkertekben 29 évig is élhetnek.

A Veszprémi Állatkert első kolobuszai 2012-ben érkeztek az emmeni állatkertből, Hollandiából. A gerezacsapat a Majomház belső kifutójában tekinthető meg a Gulya-dombon.

Fotó: Veszprémi Állatkert

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!