Hírek

2017.05.21. 20:00

Világmese dobokkal - A Kabóca Bábszínház legújabb produkcióját mutatta be

VESZPRÉM Egy afrikai történetet mesél el dobokkal, különleges hangszerekkel Danny Bain egyszemélyes előadásában a Kabóca Bábszínház legújabb bemutatójában.

Kutasi Zsófia

A Kodzsugukila, a boszorkány című előadást mutatta be a Kabóca Bábszínház vasárnap. A darab a Danny mesél sorozat része, hasonló a korábbi produkciókhoz, azonban mégis eltér azoktól. Az egyszemélyes előadás során Danny Bain több hangszeren játszik, bábozik, mesél. Különleges maszkok, átalakított hangszerek jelennek meg a színpadi térben. A történet Kodzsugukila boszorkányról és két árván maradt gyermekről szól. A falu nem gondoskodik eléggé az árvákról, ezért az esőszellem a segítségükre siet. A történet bonyolódik, amikor Kodzsugukila ellopja a Napot és a Holdat, amivel nagy galibát okoz. Végül minden jól alakul, és a két gyermek megmenti a világot.

Az egyszemélyes előadás során Danny Bain több hangszeren játszik, bábozik, mesél Fotó: Pesthy Márton

Az afrikai történet a szárazságról, éhínségről is szól, de egyben egyetemes, hiszen ősi motívumok vannak a központban. Danny Ghánában tanult dobolni; mintegy Afrikából érkező mesélőként autentikusan szólaltatja meg a hangszereket, megteremtve a legendát, ami egy világmese.

A forgatókönyvet Sándor Anna írta, az előadás Szántó Viktória első rendezése. A tervező Bodnár Enikő, a zenét Danny Bain szerezte. Az előadást a Kabóciádé Családi Fesztiválon is láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!