Hírek

2016.01.04. 09:29

Vezessünk fokozott figyelemmel: havazás és ónos eső várható

Veszprém – Tájékozódjunk az útviszonyokról és nézzük át autónkat, mielőtt útnak indulunk! – ezt tanácsolta a téli közlekedést érintő kérdésünkre a rendőrség. Az előrejelzés szerint országos havazás és sok helyen ónos eső is várható a napokban.

Kovács Erika

Fokozott figyelemmel autózzunk havazásban, az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszuk meg a sebességet, tájékozódjunk a közlekedési körülményekről indulás előtt! – szögezte le Adamovics László őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Téli gumival, lehetőleg hólánccal induljunk útnak, tegyünk autónkba lapátot, ellenőrizzük az ablaktörlő gumik minőségét, gondoskodjunk megfelelő mennyiségű ablakmosó folyadékról és üzemanyagról is. Jól jöhet adott esetben, ha van az autónkban tea, ásványvíz és takaró.

Ónos esőben lehetőleg ne induljunk útnak, amennyiben útközben ér bennünket ilyen, akkor álljunk meg, ha mód van rá. Ha muszáj továbbmenni, minimális, óránként 20–30 kilométeres sebességgel haladjunk, és nagyon finom mozdulatokkal, rendkívül óvatosan kezeljük a pedálokat és a kormányt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!