Hírek

2016.05.05. 19:15

Veszprém és a Balaton biztos olimpiai helyszín

Budapest - Az biztos, hogy Veszprém és a Balaton olimpiai helyszín lesz, ha megnyerjük a rendezés jogát - erősítette meg Lázár János miniszter, aki kérdésünkre válaszolt a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón.

Osváth Sarolta

A Miniszterelnökséget vezető minisztertől az iránt érdeklődtünk, hogy áll az olimpiai helyszínek kialakításának ügye, amely az eddigi tervek szerint Veszprémben az aréna bővítését és Balatonfüreden vitorlázóbázis fejlesztését jelentené.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban csütörtökön
MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Lázár János elmondta, az biztosra vehető, hogy a Balatonnak fontos szerepe lesz az esetleges olimpia lebonyolításában, de már a vizes vb helyszíneként is számolnak vele. Veszprémben a körvonalazódott tervekben a kormány ígérete az aréna nyolcezer személyessé bővítésére vonatkozik, valamint uszodaépítésről is szó van, de ez már a város ügye lesz. Minden megyei jogú városnak ugyanis rendelkeznie kell 50 méteres fedett, nyolc-tíz pályás uszodával.

Lázár János a Kormányinfó sajtótájékoztatón az aktuális kormányzati döntések sorában egyebek közt bejelentette: Magyarország - miként a V4 többi tagállama is - határozottan elutasítja az Európai Bizottság új migrációs javaslatát, amely nem más, mint durva zsarolás, sőt, antidemokratikus és embertelen. A miniszter szerint az EU akarja megmondani, kik éljenek a tagországokban és ezzel semmibe veszi a tagállamok alapvető szuverenitását. Szerinte arról van szó, hogy azok az országok, amelyek meghívták a bevándorlókat, miután válogattak közülük, a maradékot szét akarják osztani a többi tagállam között. Európa legsötétebb éveit idézi, hogy emberekről megpróbálják megmondani, mennyit érnek származásuk alapján. Azok a tagállamok ugyanis, amelyek nem fogadják el a kötelező kvótát, a javaslat szerint fejenként 250 ezer eurót (77,7 millió forint) kötelesek fizetni. Üdvözölte a Kúria döntését a népszavazásról, mert a kormány egyedül nem, csak a magyar nép támogatásával tudja megállítani Brüsszelt . Ha a népszavazás egyértelműen elutasítja a migránsok befogadását, azt talán Brüsszelnek is figyelembe kell vennie - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!