Hírek

2017.04.06. 19:56

Átadták a Csolnoky-emlékérmeket

Veszprém – Somodiné Kovács Emma főnővér, Balczár Lajos pszichiáter és Gáti István fül-orr-gégész vehették át idén a Csolnoky Ferenc-emlékérmet és díszoklevelet.

Marton Attila

Az intézményben 27. alkalommal tartottak emlékülést a kórház névadójának tiszteletére. Fulcz Ágnes, a Csolnoky Ferenc Emlékbizottság elnöke bevezetőjében a névadó munkásságáról beszélt, majd megjegyezte, ahhoz, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között helytálljanak az egészségügyi dolgozók, kiváló szakmai felkészültség szükséges.

A magas színvonalú munkát végzők közül idén is hárman kaphatták meg a Csolnoky-emlékérmet. Somodiné Kovács Emma 1980 óta dolgozik a kórházban ápolóként, 2005-től osztályvezető főnővér a Központi Intenzív Osztályon.

Gáti István, Somodiné Kovács Emma és Balczár Lajos, Dávid Gyula és Fulcz Ágnes a kórházban tartott átadóünnepségen Fotó: Pesthy Márton

Szerepet vállal a jövő ápolóinak elméleti és gyakorlati oktatásában, több szakmai szervezet tagja. Gáti István 1978-tól a pécsi klinikán dolgozott, 1996-tól irányítja a veszprémi kórház fül-orr-gégészeti osztályának munkáját. Vezetésével az osztály magas színvonalon látja el a fül-orr-gégészeti, valamint fej- és nyaksebészeti betegeket, hangzott el a laudációban.

Balczár Lajos 1988-ban szerzett diplomát, 1996 óta az intézmény dolgozója, 2006-tól a Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó főorvosa. Ugyanebben az évben megalapította a Horgony Pszichiátriai Betegekért Alapítványt, és nevéhez fűződik az országosan veszprémi modellként emlegetett közösségi pszichiátriai ellátás létrehozása.

Az elismeréseket Fulcz Ágnes és Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház megbízott főigazgatója adták át. A rendezvényen részt vett Illényi Gáborné, Csolnoky Ferenc dédunokája. A díjátadó után Kiss Csaba György reumatológus és Páll János radiográfus tartottak tudományos előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!