Hírek

2017.01.08. 09:36

Várják a hidegben a kabátokat (frissítve)

Veszprém – Vasárnap délután egy fogas kabátokra vár a Petőfi Színház előtti téren. – Ha fázol vegyél el egy kabátot! Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egy kabátot – hirdeti a felirat. Az év leghidegebb időszakában, amikor mínusz tíz fokok vannak, igazán aktuális a jótékonysági akció.

Molnár Sándor

Január 8-án, 16.30 – tól várják első ízben az adomány kabátokat, illetve a rászorulókat. Az akció több napig tart a hideg időszakban tudtam meg Kellerné Egresi Zsuzsannától. Az igazgatóhelyettes elmondta még, hogy a kezdeményezés külföldről indult és a tegnapi előadás alatt támadt az az ötlete, hogy csatlakozzanak hozzá.

Most még üres a fogas, de remélik, hogy a ma délutáni előadás előtt megtelik majd kabátokkal Fotó : Kellerné Egresi Zsuzsanna

A színház vezetése nyitott a jótékonysági akciókra és már előzetesen sokan jelezték, hogy szívesen segítenek, pedig még csak a Facebook-on osztották meg néhányan a fotót.

Szerintem érdemes körülnézni a szekrényben, hátha akad ott egy olyan meleg felöltő, amit már több éve nem használunk, viszont valakinek nagy segítség lenne a fagyos téli napokon.

Frissítés:

Két ruhaállvány már megtelt kabátokkal és egy nagy faládába is gyűlnek a meleg holmik. A 17 órakor kezdődő előadásra sokan érkeztek a megszokottól eltérően méretes szatyorral a kezükben.

– Elképesztő, nagyon jó érzés, hogy az emberekben ennyi segítő szándék van. Tegnap éjszaka óta közel 700-an kerestek meg. Fél ötkor szinte még ki sem raktuk az állványokat és a ládát, már most látszik, hogy tele vannak. Nagyon szépen köszönöm az embereknek, hogy így állnak ehhez a dologhoz. Örülök, hogy mi, kulturális intézményként kezdeményeztük ezt Veszprém városában és ilyen sikere van.

Két állvány és egy nagy faláda perceken belül megtelt a színház előtti téren Fotó: Molnár Sándor

A következő lépés az lesz, hogy felhívom az összes olyan szervezetet, akik a rászorulókkal foglalkoznak és kérem őket, hogy jöjjenek és folyamatosan vigyék a szebbnél szebb és melegebbnél melegebb kabátokat – tájékoztat örömmel, néhány perccel az akció kezdete után Kellerné Egresi Zsuzsanna.

– A feleségemtől hallottam az akcióról, és ő választotta ki a azokat kabátokat, amiket elhoztunk. Bizonyára jó lenne, ha folytatása lenne, de én úgy gondolom, hogy talán a gyerekeknek is lehetne egy ilyen akciót szervezni – vélekedik Oláh György

Két állvány és egy nagy faláda perceken belül megtelt a színház előtti téren Fotó: Molnár Sándor

–  Nagyon sok ember van, aki rászoruló, rengeteggel találkozom napi szinten. Ha tudunk, akkor miért ne segítenénk. Szerintem mindenkinek van otthon elfekvőben néhány kabátja – mondja pakolás közben Fenyvesi Beatrix.

Az intézmény egy hétig vállalja, hogy a színház előtti téren biztosítja a helyet a kabátoknak, sapkáknak, sálaknak és felügyeli az akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!