Hírek

2015.06.26. 18:27

Változik két közterület elnevezése Pápán

Pápa - Új elnevezést kap két pápai közterület – többek között erről döntött a város képviselő-testülete a pénteki ülésén.

Polgár Tibor

A Viczai János utca elnevezését Rózsa utcára, míg a Balla Róbert tér nevét Fapiac térre változtatják.

A testület jóváhagyta Bánhidi László lemondását a Városgondnokság intézményvezetői pozíciójából. A képviselők módosították a közterület-használat rendjét: ezentúl a pápai belvárosban tilos lesz adományt gyűjteni. Ingatlanértékesítésre ajánlják fel a Kóter Turistaszálló épületét, melynek eladása estén a Fogyatékosok Nappali Intézményét a jelenleginél jobb minőségű helyre költöztetik. Mostantól 50 ezer forintba kerülnek majd a külső helyszínen és a hivatali időn kívül történő házasságkötések.

Zárt ülésen tárgyalt a képviselő-testület a pápai húsgyár helyzetéről, a vállalat konszolidált éves beszámolóját és üzleti jelentését pedig elfogadták. Áldozó Tamás polgármester jutalomban részesítette Lendvai Andrást, aki a Németországban megrendezett U18-as teke-világbajnokságon harmadik helyezést ért el páros versenyben. A városvezető tájékoztatta a testületet, hogy Sulyok Dezső egykori pápai polgármester hamvainak a hazahozatalához nem járultak hozzá a leszármazottai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!