Hírek

2016.01.25. 09:01

Tűzoltói beavatkozások az ónos eső miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki Veszprém megye hét járására, gyenge ónos eső miatt.

Az érintett Tapolcai, Balatonfüredi, Balatonalmádi, Veszprémi, Ajkai, Várpalotai és Zirci Járások területén a várt csapadékmennyiség általában néhány tized milliméter lesz. A kora reggeli óráktól kezdődően változó intenzitással esik az ónos eső Veszprém megyében, melynek köszönhetően összesen négy alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Az ónos eső miatt csúszóssá vált utakon több baleset is történt megyeszerte, viszonylag rövid idő alatt.

Kora reggel Ajka külterületén, Lőrintepusztánál egy személyautó megcsúszott az úton és az árokban állt meg, melyet az ajkai hivatásos tűzoltók visszavontattak az úttestre. Személyi sérülés az eset kapcsán nem történt.

Reggel a 8-as számú úton, Herend közelében is problémát jelentett az ónos eső: több személyautó koccant, egy az út menti szalagkorlátnak ütközött, egy pedig az árokba csúszott. A veszprémi tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették, a károsodott autókat áramtalanították, majd félrevontatták. A mentők egy embert szállítottak kórházba, megfigyelés céljából.

Szigliget közelében egy személyautó fának csapódott, melynek következtében egy ember szenvedett könnyű sérülést. A badacsonytomaji tűzoltók a járművet áramtalanították, és a helyszín biztosítását végezték.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ" alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük, figyeljék közleményeinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!