Hírek

2017.07.07. 15:45

Traktorosok is felvonultak a tési falunapon

TÉS Képzőművészeti kiállítások és kulturális programok mellett különleges traktoros felvonulás is színesítette a tési falunapot, amelyet július első hétvégéjén rendeztek a bakonyi kistelepülésen.

Szabó Péter Dániel

A hagyományoknak megfelelően idén is kétnapos programra várták az érdeklődőket Tésen.

Pénteken este a régi iskolában nyílt meg a településre hazatérő Molnár Gyula festménykiállítása, valamint a Tés a négy évszak tükrében című fotópályázatra beérkezett alkotásokból nyílt tárlat. A rendezvényen egy különleges hangszeren, a hangtálon játszó Soós Arnold adott minikoncertet.

Másnap már reggel elstartolt a program, a főzőversenyen részt vevő csapatok finomabbnál finomabb étkeket készítettek a bográcsokban, közben pedig ultiversenyre várták a kártyázni vágyókat. A gyermekeket légvár, mászófal és kézműves programok várták az óvoda udvarán, az idősebbek pedig az egészségsátorban vehettek részt egészségügyi méréseken.

Különleges járművek is részt vettek a második alkalommal meghirdetett tési traktoros felvonuláson Fotó: Szabó Péter Dániel

Késő délután látványos traktoros felvonulásnak tapsolhattak a tésiek, a falut többtucatnyi különleges jármű szelte át. Ezt követően a sportpályán Fodor-Bödös István polgármester köszöntötte a megjelenteket, és kihirdette a különböző versenyek vég-eredményét. A főzőversenyt Pétfürdő csapata nyerte, az ultiversenyen Fülöp Gyula bizonyult a legjobbnak, míg a fotópályázaton két díjat is kiosztottak. A szakmai zsűri elismerését Hivekovics Líviának ítélték oda, míg a közönségdíjat Pintér Eszter kapta. A díjakat Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke adta át a legjobbaknak.

A folytatásban aztán a szórakozásé volt a főszerep. Egymás váltották a helyi és környékbeli kulturális csoportok, este pedig Kasza Tibi koncertje és utcabál szórakoztatta a nagyérdeműt Tésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!