Tankok dübörgése verte fel a falu csendjét

2016. január 21., 11:08 szerző: Szabó Péter Dániel fotós: Balogh Ákos
komment
Hajmáskér – Legördültek a szerelvényekről a vasúton érkezett technikai eszközök, a Holland Királyi Hadsereg 43. Gépesített Dandárjának egy zászlóalj-harccsoportja, illetve egy műszaki zászlóalja a napokban kezdi gyakorlatát a Magyar Honvédség központi lőterén.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A vasúton érkezett harcjárművek, teherautók és terepjárók az állomásról közúton jutottak el az újmajori lőtéren, illetve a „0” pont környékén kialakított bázisukra. A közel 2000 főt számláló katonai állomány egyébként mintegy 700 technikai eszközt használ majd a gyakorlaton, például FENNEK típusú páncélozott felderítő harcjárműveket, illetve 35 milliméteres gépágyúval ellátott, CV90-es típusú gyalogsági harcjárműveket.

Oszlánszki Béla alezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnoka lapunknak elmondta, a két esztendővel ezelőtti holland gyakorlattal ellentétben ezúttal nem a légi, hanem a szárazföldi műveletek lesznek többségben a február közepéig tartó kiképzési rendezvényen, amelynek alapvető célja, hogy felkészüljenek az előttük álló NATO-szintű képességellenőrzése.

A harcászati gyakorlat csúcspontja január 28-án egy nagyszabású éleslövészet lesz, amely érinti a Várpalota felett található csörlőházi lőteret is. Emiatt útlezárások is lesznek. Az érintett napon reggel fél nyolctól egészen este tíz óráig zárják majd a katonák változó, 15-90 perces időszakokra a Várpalota és Tés közötti, a lőteret kettészelő utat.

 

 

Szabó Péter Dániel

2016. január 21., 11:08 szerző: Szabó Péter Dániel fotós: Balogh Ákos

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...